Basset hound, rotu minulle?

Ensimmäiseksi, käytä aikaa ja tutustu rotuun huolella. Rotu ei sovi kaikille. Basset hound on sottainen koira, karvaa lähtee ympäri vuoden ja imuroida saa monta kertaa viikossa. Basset hound myös kuolaa melko runsaasti ja välillä kuolatahroja saa siivota katosta asti. Tämä ihastuttava suttupytty on myös käytännössä katsoen täysin miellyttämishaluton. Jos heität pallon basset houndille ja käsket noutamaan, lähtee basset hound luultavasti katselemaan aidalla istuvia lintuja tai sitten kääntää kylkeään. Kyse ei ole siitä että basset hound olisi tyhmä, vaan yksinkertaisesti siitä, että koiran mielestä voit itse noutaa pallosi. Hänellähän on parempaakin tekemistä. Tietysti, jos basset hound kokee hyötyvänsä itse tilanteesta, saaden kunnon palkan, saattaa koira suorittaa annetut tehtävät. Tai sitten ei. Basset hound on itsepäinen, ahne ja suttuinen. Basset houndin sisäsiistiksi opettaminen on myös muita rotuja hankalampaa eikä kaikki yksilöt opi koskaan täysin sisäsiisteiksi. Vieläkö kiinnostaa?
Basset houndin omistajalta vaaditaan huumorintajua, lempeyttä ja johdonmukaisuutta. Vaikka basset hound on itsepäinen, on se myös herkkä. Basset hound kiintyy perheeseensä suuresti. Vanhana laumakoirana se tulee usein ongelmitta toimeen toisten koirien ja lemmikkien kanssa, toki poikkeuksikin löytyy. Basset hound ei viihdy mielellään yksin ja onkin suotavaa, että sillä olisi seuraa koirakaverista niinä aikoina kun ihmiset ovat työssä. Basset houndin ääni on kumea ja kantaa pitkälle, eikä basset hound epäröi käyttää ääntään ikävöidessään perhettään jos seuraa ei ole. Eivät toki kaikki yksilöt, mutta osa.
Basset houndin paikka ei missään nimessä ole pihan perällä naruun sidottuna, vaan perheen ja muun lauman kanssa sisällä, lämpimässä ja mielellään tyynyn päällä.
Vaikka basset hound saattaa vaikuttaa mukavuudenhaluiselta laiskimukselta ovat basset houndit kuitenkin liikunnallisia ja nauttivat ulkoilusta, yhdessä tekemisestä ja erilaisista harrastuksista. Lenkkeily saattaa tosin joskus olla hidasta koska basset houndilla riittää haisteltavaa! Hyvän hajuaistinsa ja metsästysvietin vuoksi basset houndia ei koskaan tule pitää irti ilman asianmukaista valvontaa. Kotipihalleen basset hound vaatiikin aidan jotta voisi ulkoilla pihalla vapaasti.

Jos pystyt sulattamaan basset houndin itsepäisyyden ja suttuisuuden sekä tarjoamaan rakkautta, sylin sekä huolenpidon 10-12 vuodeksi tälle pienelle suurelle koiralle, saattaa basset hound olla sinulle sopiva rotu. Basset hound on mitä hauskin ja rakastettavin rotu. Se on lempeä, kärsivällinen ja mitä uskollisin kumppani koko perheelle.